Midmid

Een bloemetje voor moederdag, een verjaardag, bij de start van een nieuwe baan, als mooi vaarwel bij een uitvaart, of gewoon zomaar. Bloemen kunnen en mogen altijd. Tegenwoordig kopen we naast de lokale bloemist of de supermarkt op de hoek, onze bloemen vooral online. Topbloemen.nl is marktleider op de Nederlandse online bloemenmarkt, met een landelijk netwerk van aangesloten bloemisten.

“De Bloemenstal gebruikt al een tijd de expertise van Midmid voor onze website en shop. De volledige en professionele kennis van het team is top. Kortom, wij zijn blij!”

Marc Hellemons, De Bloemenstal Halsteren

Mensen blij maken met bloemen

“Mensen blij maken” is onze passie, zegt Edwin van Arkel, directeur Topbloemen.nl. In 2005 stapt hij als een van de eerste retailers volledig over op de online verkoop van bloemen, bloemstukken en boeketten. Hij ontwikkelt een sterk leveranciersnetwerk van bloemisten door heel Nederland met Topbloemen.nl. Ondanks de grootte van de site en platform, blijft de persoonlijke boodschap altijd vooraan staan. Zorgvuldig geselecteerde bloemstukken, gebonden en bezorgd door een bloemist bij de koper in de buurt. 

Toch blijkt eind 2020 dat ze op online gebied nog wat hulp kunnen gebruiken. De eigen webshops van de aangesloten bloemisten blijken verouderd en werken bijvoorbeeld niet op mobiele apparaten (ze waren niet "responsive"). De oplossing? Eén platform waar alle aangesloten bloemisten van Topbloemen.nl toegang hebben tot een toekomstbestendige, moderne en gebruiksvriendelijke webshop.

Samenwerking Midmid

Edwin van Arkel: “In 2020 gingen we daarom een samenwerking aan met Midmid. Aanleiding voor ons was het vernieuwen van de websites voor onze bloemisten. Dit zijn zelfstandige ondernemers die tot die tijd gebruik maakten van een verouderd systeem waarbij wij als Topbloemen als een soort tussenpersoon fungeerde. Dat was geen gewenste situatie meer. Onze bloemisten zijn zoals gezegd zelfstandig en willen zelf in control zijn.

In Midmid hebben wij hierin de juiste partner gevonden. Elke bloemist heeft nu zijn eigen klantendatabase helemaal los van Topbloemen. Wel zo veilig, ook met het oog op de AVG. Ook hebben alle bloemisten een eigen directe koppeling met een betaalprovider. Zaken die wel gedeeld worden zijn bijvoorbeeld het assortiment. Zo wordt de bloemist nu compleet ontzorgt en kan op een professionele manier zijn klanten bedienen. Win-win.”

"Out with the old, in with the new"

Om de aangesloten bloemisten van Topbloemen.nl te voorzien van een modern en toekomstbestendig webshop, neemt Midmid deze over. Alle aangesloten bloemisten krijgen een compleet nieuwe webshop, op basis van een standaard digitaal systeem dat eenvoudig kan worden aangepast aan de wensen van de bloemist. Ook worden de bloemisten begeleid in de overstap naar de nieuwe site en is het onderhoud ervan vanaf nu in handen van Midmid.

Een technische overstap en migratie op deze schaal gaat uiteraard nooit vanzelf. Hiervoor heeft Midmid onder andere via APIs koppelingen gemaakt met de oude systemen van Topbloemen.nl. Elke aangesloten bloemist gaat hierdoor stapsgewijs over naar het nieuwe systeem. Van het inrichten van de nieuwe site in de vertrouwde huisstijl van de bloemist, tot de overname en migratie van content van de voormalige site. Maar ook aan de koppeling van betaalproviders wordt gedacht. Pas na goedkeuring van de bloemist in kwestie wordt het bestaande domein omgezet naar het nieuwe domein: "Out with the old, in with the new".

Blije bloemisten

De samenwerking van Midmid met Topbloemen.nl is niet alleen voor de grootste digitale bloemist van ons land een fijne stap; aangesloten bloemisten kunnen nu gebruikmaken van een platform dat "futureproof" is. Elk heeft een nieuwe, gebruiksvriendelijke en moderne webshop, met een duidelijke indeling, behoud van de eigen identiteit, koppeling met betaalproviders en een actueel assortiment.

Bij ‘t Boerderijke, Maastricht

Aangesloten bij Topbloemen.nl is bloemist "Bij ‘t Boerderijke" in Maastricht. Eigenaresse Daisy van Leeuwen - Remmers over de samenwerking met Midmid: “Wij zijn tot nu toe zeer tevreden over Midmid. Ze helpen waar en wanneer nodig. Ze zijn goed bereikbaar en dit is zeer belangrijk. Wanneer er problemen zijn met de webshop, proberen ze alles op zeer korte termijn op te lossen. De vernieuwde website zorgt voor meer betalende klanten online. De migratie van onze oude, naar de nieuwe webshop verliep soepel en over de website zelf zijn we tevreden: hij is eenvoudig te beheren!“

Resultaten

  • Meer dan honderd  compleet nieuwe webshops en onderhoud voor alle aangesloten bloemisten van Topbloemen;
  • Het assortiment van de verschillende webshops wordt vanaf nu bijgehouden door Topbloemen, waardoor de bloemist altijd een assortiment heeft dat inspeelt op de actualiteit (Sinterklaas, Pasen, Moederdag);
  • Aangesloten bloemisten kunnen vanuit één systeem bestellingen verwerken. Deze komen terecht in het systeem waar ook de bestellingen via de landelijke site van Topbloemen terecht komen;
  • Elke bloemist werkt met een eigen betaalprovider. Hierdoor krijgt de bloemist direct uitbetaald voor elke bestelling.

Wil je weten wat Midmid voor jouw onderneming kan betekenen?
Aarzel dan niet contact met ons op te nemen.